Dag 2 – Baaienbeet

Whangarei – Russel

Vandaag op weg naar de Bay of Islands. Volgens zeggen het meest toeristische gebied.

Met dank aan Dave van gister zijn we om 7 uur op. We zouden eigenlijk met hem zijn oude muziekwinkel bezoeken, maar die gaat pas om half 11 open. Daar gaan we dus niet op wachten.

Omdat het zo vroeg is eerst uitgebreid koffie zetten en drinken bij de lokale waterval, en daarna ontbijten aan de kust bij Tutukaka.

Je kunt namelijk gewoon in een uur naar Russel rijden, maar je kunt er ook heel lang over doen langs de kust, dat is toch meer ons ding. En je leert meteen dat als er een heel klein bordje met no exit onder een plaatsnaam hangt dat doodlopende weg betekend, nadat dus de weg ophoudt na 28 km haarspeldbochten.

Onderweg prachtige baaien gezien waarvan er één het nodig vondt om mij een hele scherpe rots in de voet te prikken tijdens het zwemmen.

En als je denkt dat we Russel hebben uitgekozen vanwege het feit dat het de plek is waar de eerst ontdekkingsreizigers aan wal kwamen in 17 of 18 tig, heb je het mis. Gewoon omdat Russel uit te spreken is.

Russel: historisch beetje geconserveerd leuk dorpje, met gelukkig een leuke kroeg met eten en live muziek en ze gaan pas om 1 uur vannacht dicht!

Live muziek van Jane en Henry, die leiden ook een jamsessie in Waipapa morgenmiddag. Ik moet daar natuurlijk aan mee doen vindt Tonny, want met drie bier op ben ik de beste bassist ter wereld die alles kan.

Dit keer lagen we al om 10 uur te slapen…

No Images.
Please upload images in images manager section. Click on Manage Images button on the right side of the gallery settings.
Please make sure that you didn't enabled option: Images of the Current Gallery. Option should have Show value to show images.

Eén antwoord op “Dag 2 – Baaienbeet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.