Dag 3 – Conditietraining

Russel – Paihia – Waipapa – ergens, ik zet morgen de gps wel aan

Weer om zeven uur op. Wel een voordeel van jetlag. Lange dagen

Gauw naar Paihia aan de andere kant van de baai waar wel wat te doen is. Er is zo vroeg nog geen toerist te bekennen dus we kunnen ontbijten en koffie drinken op de mooiste plekjes langs de boulevard.

Langzaam worden de toeristen wakker, nog even kaartjes kopen zodat we morgen iets van Tonny’s bucketlist af kunnen vinken.

Spoiler alert: (geen foto nog helaas)

Op naar de Haruru waterval langs de Waitangi Treaty Grounds die we rechts laten liggen, moeten ze maar geen nep Maori boot voor de deur hebben. Daar blijkt ook de ingang te zijn van het mangrovenbos waar Tonny over gelezen heeft. Met een mooie wandeling…

Was dat een bewegend bosje droog gras? Zo nee dan hebben we toch blijkbaar een Kiwi gezien in het mangrovenbos.

Is op zich wel te doen, een wandeling van 5 km door een heel groot Burgers Bush (of lees Myst: NewZealand) tot je er na anderhalf uur achterkomt dat er toch echt one way op het bordje stond en je weer bent waar je ’s ochtends begon, maar dan zonder auto.

Nog een keer dat hele eind terug strompelen is geen optie, dus met een taxi terug naar de waterval, zodat we op we kunnen naar de jamsessie. 

De Maori taxi chauffeur vindt het nodig om ons in tien minuten tijd een cursus lokale taal en cultuur te geven. Zo moeten we echt weten dat haere rā niet vaarwel betekend zoals in het Engelse goodbye, maar zoiets als “tot ik je weer ontmoet”. Dat we in Nederland ook gewoon “Tot ziens” zeggen wil ie niet weten.

De Jamsessie is lekker buiten, helaas was er niemand komen opdagen vanwege het mooie weer. Het lokale pool team kwam wel net terug van een wedstrijd, dus toen ik opperde dat ik bier drinken met z’n allen ook leuk is werd het toch nog gezellig.

Om acht uur werden Paul,  Samuel van het pool team en wij er als laatste uitgeveegd, dus dan maar naar Paul’s huis voor een afzakkertje. 

Drank was nergens meer te krijgen dus dan maar aan de koffie en de stew, wat misschien ook wel beter was gezien de hoeveelheid halve liters Mac Gold (= de Hertog van hier) die we al naar binnen hadden gewerkt. 

Zo normaal als dag begon zo raar eindigde die met een snurkende Maori (Sam) naast me op de bank en zijn vriend Paul die uit de bijbel voorleest.

Maar wel gezellig. 

5 Antwoorden op “Dag 3 – Conditietraining”

  1. admin

    We hebben die 5 kilometer natuurlink alleen gelopen als voorbereiding op de heftige wandelingen op de ‘Lord of the Ring’ bergen

    Oh ja, en we hebben toch ook een kwartiertje gejammed. Staat op film die we ook niet kunnen uploaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.