Dag 5 – Grootboom

Rawene – Dargaville – Paparoa

Heerlijk ontbeten met blikjes. Sardientjes met perzik. De buik vondt het echter wat minder. Een uurtje verder in de supermarkt waar we nieuwe voorraad gingen inslaan, snapte ik wat dat gerommel in mijn buik nu eigenlijk was. Ik denk dat ze nu nog aan het luchten zijn.
De westkust van het verre noorden is beroemd om zijn Kauri bomen, hele grote oude jongens. Daar kun je hele mooie huizen en meubels van maken. Dat vonden de eerste immigranten ook, dus die hebben ze allemaal omgehakt. Er zijn er nog een paar over, want die stonden goed verstopt. Een paar daarvan hebben we bekeken. Niet de oudste en ook niet de grootste bomen ter wereld, maar wel zeer imposant.

Een leuk terrasje doen in deze regionen is niet te doen. 25 chinezen, thaien en japanse restaurantjes, en 1 plek waar je wat kunt drinken.

open till late

betekend hier dus een uur of half 8. Slapen op de parkeerplaats hier gaat ons dus te ver. Gewoon nog een 3 kwartier doorcrossen naar het zuiden zolang het nog licht is, dat zit morgen toch al in de planning. Daar is een camping waar ook niks te beleven is, maar dan hebben we daar ten minste bewust voor gekozen.

2 Antwoorden op “Dag 5 – Grootboom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.