Dag 7 – Hobbitses

Lang leve de evrouwcipatie. De mannen laten hier gewoon de vrouwen al het werk doen. Bouwvakken, buschauffeuren, wegwerken,
 noem maar op

Vandaag met Sue en Linda (buschauffeurs) naar Hobbiton geweest. In de films heette dat gewoon nog The Shire. Brook (de jonge kerel) had het mooie baantje, die was de gids, dus die hoefde alleen maar wat te lullen.

Marco en krijgen het nog druk als we weer terug zijn. Dan schijnen we een HobbiTonny in de tuin te moeten maken.


Ook op jacht geweest naar een All Blacks tshirt voor Japijo. En gevonden. En nog maar even verder zoeken. Wat een afzetter is die Adi Dasser.

Even een subway naar binnen geschoven en dan een uurtje sturen naar Rotorua, de enige plaats in NZ waar ik wel eens wat over gehoord heb. Het is namelijk een vulkaanstad, gebouwd naast een enorme krater. Op diverse plekken in de stad komt de zwaveldamp gewoon uit de grond.

De camper staat naast een vijver die ook enorm stinkt. Hoop dat we daar vannacht geen last van krijgen. Die zwaveldamp zorgt er wel voor dat je zelf ongegeneerd je gang kunt gaan na zwaar tafelen en bieren.
De ierse pub die we op het oog hadden is natuurlijk wegens verbouwing gesloten, maar we treffen het want op straat is er een foodmarket aan de gang, met veel, zeer veel lekker oosters voer. Ik heb dat altijd in actie gezien in al die kookprogramma’s en nu is gelukkig weer een reden minder om naar Azië te gaan. Alleen zielig voor de man met de paellas. Die staat er een beetje voor jan doedel bij met rijst en mosselen. Dat blieven ze hier geloof ik niet.

De baas van de Ierse pub stuurt ons naar een andere kroeg verderop de Pig and Whistle, waar ze live muziek hebben uit Griekenland of Zwitserland. Hij wist het niet meer precies, maar is toch allemaal hetzelfde.

Morgen naar het Maori dorp, want dat mag je toch niet missen volgens Marc gister in de cowboy kroeg.

De band komt trouwens uit Venetië, bijna goed

3 Antwoorden op “Dag 7 – Hobbitses”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.