Dag 10 – Doom

Taupo – Whanganui

Vandaag regen en wind. We rijden naar een rustig plekje aan het meer voor koffie en ontbijt. Nog steeds regen en wind. Vlakbij is er een ‘warehouse’ waar we wat spullen inslaan voor het zuidereiland. Voor mij slippers en bergschoenen, en voor Ton een fleece slaapzak/deken. En 24 blikken frisdrank, en flessen water. 40 procent korting is bijna de helft weet je.

Nog steeds regen en wind. We besluiten om naar het Tongariro National Park te gaan om foto’s te maken van Mount Ngauruhoe. Bij gewone stervelingen staan deze twee beter bekend als ‘Mordor‘ en ‘Mount Doom‘. Mordor blijkt vrij hoog in de bergen te liggen waar het op dit moment stormt en hoost. Hier overnachten gaat hem niet worden, ook van Mount Doom is geen spoor te bekennen vanwege de laaghangende bewolking 🙁
Dat dit gebied in de winter een ski resort is zal ik jullie maar besparen.

We gaan naar de kust want vannacht in de bergen blijven met dit pokkeweer is geen optie. Het is wel honderd kilometer wat anderhalf uur betekend met deze wegen. Dat is nog even doortrappen om door de bergen heen te zijn voor het donker. En inderdaad zijn er hele stukken weg weg, die liggen beneden in het ravijn. En in de schemering een paar keer om een overstekend rotsblok heen slippen is nog te doen. In het donker was dat niet gelukt misschien.

We kome even over negen aan in Whanganui via Dublin Road, ik voel me gelijk thuis. Om deze tijd is alles al dicht en rijden we door een spook stad. We vinden een mooi plekkie in een wijk 66 meter boven de stad. Nog even dineren en dan is de dag weer om. Hopelijk is het weer morgen beter.

3 Antwoorden op “Dag 10 – Doom”

  1. Lies

    Wat een pech met het weer! Dus dat was wel even zweten in de bergen. Hoop dat het gauw weer beter wordt. Doe voorzichtig hé!We willen jullie weer heelhuids terug zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.