Dag 11 – Flubberknie

Whanganui

We worden wakker boven op Durie Hill in een schuddende bus, het stormt hier behoorlijk zo hoog. Alhoewel je hier met een soort mijnwerkerslift naar beneden kunt, gaan wij toch eerst de Memorial Tower beklimmen, die is slechts 176 tredentjes. No problemo. Na een tussenstop op trede 88 ongeveer komen we op de de top, en wat denk je? Verrassing, hier waait het nog harder!

Nu onze haren lekker in de klit zijn gaan we eindelijk naar beneden, want daar lonkt de ‘I Site’, de NZ VVV. Maar niks geen lift, die is voor mietjes vindt Ton, die nemen we wel als we weer naar boven moeten.

En inderdaad, het pad naar beneden is lekker te doen en je hebt een pracht uitzichtg over de stad. De eerste paar meter. Daarna komt een stenen trap , recht naar beneden, meter of zestig hoog. Met een toren nog in de kuiten beginnen we aan de afdaling. Na een paar meter weet ik weer waarom ik afgekeurd was voor militaire dienst. Zo langzaam aan beginnen mijn knieën steeds meer te klapperen, maar ik haal het. ‘ We gaan terug toch wel met de lift hoop ik, en anders neem ik wel een taxi, die zijn hier niet zo duur’.

We rusten uit in de iSite, waar ik de openbare computer ietwat hack om nog wat foto’s te uploaden, terwijl Tonny folders verzamelt. Leuk, er is hier een Oude tram remise die open is voor publiek, en daarnaast ligt een honder jaar oude rivier stoomboot, waar je op kunt en die ook wel eens tochtjes doet, en nog wat spul.

Tenzij het maandag is, want dan niet, dan is alles dicht. Hmmm, wat is het vandaag…

Dan maar door het stadje slenteren aan de hand van zo’n stadsplattegrondje. Ook nog nooit gedaan. Naast alle interessante gebouwen vinden we ook de lokale muziekwinkel, en die slaan we nooit over. We kunnen in ieder geval vrgen wat zijn favoriete pub is. Ahh, die ierse groene daar een stukje terug, ja, die had ik al in de smiezen.

Nog wat doorslenteren en dan is het tijd voor pils en steak. Maar eerst even voor zes de bus halen van de berg met de lift. Als je dus een lift hebt boven op een berg en je gaat recht naar beneden, waar kom je dan uit. Juist, midden in de berg. Er is dan ook een uitgehakte gang van een meter of driehonderd naar de lift toe. Met mooie foto momentjes. In de lift zelf fotograferen we niet want dat ding staat zo te schudden en stuiteren dat je ieder moment denkt dat de kabel zal breken en je weer beneden bent in no-time. De bus parkeren we achter de VVV, bij de Tram remise en de radar stoomboot. misschien morgen, want dan is het dinsdag….

De ierse pub blijkt engels te zijn, maar als je hem groen schildert aan de buitenkant en Guinness tapt, dan ben je gewoon een ierse pub, punt uit, klaar. Ik neem dus een duits biertje en als we er eenmaal achter komen dat het echt niet gezellig wordt op een doordeweekse maandag, zijn we we nog net om tijd voor de bioscoop, want die hadden we ook gespot tijdens de stadswandeling.

‘Fantastic Beasts and where to find them’. Leuk, Harry Potter 2.0

Eén antwoord op “Dag 11 – Flubberknie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.