Dag 12 – Quiznight

Whanganui – Bulls – Fielding – Palmerston North – Levin – Paraparaumu

Dinsdagochtend, nu is het geen maandag meer, dusss… Tram remise: dicht. Radarboot: dicht. Krijg de !##!##@@#Q!

Dan maar rijden. Eerst naar Bulls want daar hebben ze humor. Daarna door naar Fielding want dat is een mooi plaatsje, en dan naar Palmerston North de de grootste uit de omgeving. Daar is ook een grote VVV waar we kaartjes kopen voor de boot naar het zuid-eiland. Dat dien je op tijd te doen, anders betaal je je scheel.

Om de hoek van de VVV is het rugby museum, daar moeten we naar toe, als was het alleen maar om Jaap jaloers te maken.  Binnen eerst maar eens langs de merchandise afdeling. Alleen maar rotzooi, dat voorspeld niet veel goeds. De ingang hangt vol met mooie shirts, die ga ik fotograferen voor Japijo. Ik kan door de ingang naar binnen gluren en hier ga ik dus mooi geen geld aan uitgeven.

We rijden weer door op zoek naar een staanplaats hier in de buurt. Campings hebben we (bijna) nog niet gedaan. Op een parkeerplaats bij een supermarkt is net zo gezellig. We komen uit in Levin waar een mooie nederlandse molen staat. Ik vind daar een eend met een zeer poot. Die moet natuurlijk naar de dierenarts, Tonny vraagt de weg en toch vinden we de plek.

Er loopt daar nog een oud vrouwtje rond die ooit geboren is in Utrecht maar door moeders meegenomen is naar Australië. Toen hier moeder eindelijk dood ging was ze zestig maar ze mocht Nederland niet meer in omdat haar moeder haar Australisch gemaakt had. Zielig hè. Dan maar naar Nieuw-Zeeland.

Voor de rest is hier ook geen bal te beleven, dus we crossen door naar het zuiden. Blij dat we vaak naar Ierland gaan anders moet je om de honderd meter stoppen om een foto te maken. Wel de bedoeling dat we een keer in Wellington aankomen voor de boot naar het zuidereiland.

We komen om zes uur aan in bekkenbreker Paraparaumu waar het strand ook niet is wat je er van verwacht, dus we slapen op de parkeerplaats van de Jolly Pub waar, jubel, vanavond en Quiz is!  We winnen natuurlijk dik want op de vraag wie er van de All Whites ooit mee hebben gedaan aan een WK, wisten we er natuurlijk makkelijk 10 van de mogelijke 30.wp-1480729183622.jpg

Na afloop moeten we met GerryGaryJerry mee naar huis want hij is nog niet dronken genoeg, en hij hoeft pas om 4 uur op voor zijn werk. Hij werkt met dieren. Want hij is slager.  Hij verteld voor de derde keer data umu oven betekend en dat Paraparaumu slaat op een Maori chief die zijn vijanden opvrat. Om twaalf uur worden we eruit getrapt want hij moet al om 4 uur op, dus kunnen we eindelijk slapen.

2 Antwoorden op “Dag 12 – Quiznight”

  1. Rob Ravelli

    Hi, luitjes ik val er ff middenin, ff inertnernet in het ziekenhuis gaat langzaam iets beter . Wat eentegekke trip ! Gave foto’s Geniet er verder van groetjesRobbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.