Dag 14 – HobbyTonny

Wellington

‘When in Wellington go to the Weta Caves’

Nee dit zijn geen grotten. Het is een als museum vermomde winkel van waaruit we de Thundirbirds excursie en de Weta Workshop Experience starten.
We boffen en zijn de enige twee die samen met leerling gids Tom per busje naar een loods gaan waar de volleerde blauwharige Lucy Bell ons alles vertelt en laat zien over de totstndkoming van de oude en nieuwe Thunderbirds series.

We mogen helaas bijna nergens foto’s van amken om copyright redenen, maar we mogen wel aan dingen voelen en Tracey Island bedienen.
Met fantasie, piepschuim en heel veel gerecycled materiaal zoals scheermesjes, citruspersen, lege contctlens flessen, printplaten en andere rommel zijn de prachtigste maquettes gemaakt, even met zilververf sprayen en klaar!
Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb.

Na de toer worden we weer teruggebracht naar de Weta Cave waar we een kwartier later worden opgehaald voor de volgende ervaring: Een kijkje in de Weta Workshop.
Hoera, ook ditdit keer is Lucy onze gids. Ze legt ons met veel enthousiasme en kennis uit hoe de requisieten en facial masks voor films zoals Lord Of The Rings, The Hobbit, District 9, Hellboy, Avatar, Mad Max en Kuifje gemaakt worden.
Heel veel handwerk gaat vooraf aan het vaak digitaal bewerkte eindproduct. Smid Peter Leon is net bezig met een zwaard in z’n korte broek.
We mogen weer geen foto’s maken, heel jammer want dit is The Real Thing, de echte LOTR harnassen enzo. Wel mogen we de knots, en ik bedoel het wapen van (Ork baas) Azog vasthouden en een grote siliconen dwerghand voelen.

Ik ben heel erg onderonder de indruk hoe een relatief kleine groep enthousiaste mensen zoveel moois hebben gemaakt. ‘They’re one big family’; Fuck Disney en Holywood.

De levensechte schaalmodellen in de winkel zijn prachtig. Ik wil ze allemaal wel hebben, maar de goedkoopste aanbieding 3 trollen voor de prijs van 2 is 200 dollar (ze worden wel meer waard). De draak Smaug is 5.795 dollar. Dan maar weer een T-shirt gekocht. Nog even met Gollem op de foto en dan naar een camperplaats vlak bij het Te Papa museum. Lekker chinees pannekoekje gegeten in oosters eettentwijkje, daarna naar onze ierse stamkroeg in Wellington voor een paar jugs en Live muziek.(red: weer een man met een gitaar en vriend op cajon en ei in sok.)

Helaas waren de trollen op vakantie wegens verbouwing

Eén antwoord op “Dag 14 – HobbyTonny”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.